De zomer is weer begonnen en daarom krijgen we weer veel vragen over het behandelen van Cellulite of hoe we van dat vervelende vetrolletje af kunnen komen. Hieronder geven we een korte uitleg per behandeling om je meer inzicht te geven in ons aanbod.

• Cryolipolyse
• Shockwave therapie
• Bindweefsel massage & Cupping

Cryolipolyse

Cryolipolyse is het behandelen van ongewenst lichaamsvet door middel van bevriezing. Een Cryolipolyse behandeling pakt gedurende 60 minuten probleemzones aan die je niet weg krijgt met sporten of diëten zoals de buik, heupen of benen. Tijdens de behandeling wordt het vetweefsel afgebroken door verkoeling en het lichaam voert deze vetcellen op een natuurlijke wijze af. De behandeling is veilig, kent geen downtime en is pijnloos. Doorgaans zijn er 2-3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Shockwave Therapie

Shockwave wordt beschouwd als een van de meest innovatieve ontwikkelingen in de behandeling van cellulite. Shockwave therapie is een moderne, doeltreffende methode, waarbij het genezingsproces en de zelfhelende eigenschappen (aanmaak van stamcellen) van het lichaam worden geactiveerd. De schokgolven worden via een behandelkop gelijkmatig op de probleemzones toegediend. Elke geluidsgolf is kort van duur en heeft een heel hoge intensiteit. Dit zet een aantal gunstige lichaamseigen processen in gang. Huid, bindweefsel en spieren worden geactiveerd, de doorbloeding en de stofwisseling verbeteren en vocht en afvalstoffen worden versneld afgevoerd.

Afhankelijk van jouw huidproblemen en wensen zijn minimaal acht tot tien behandelingen nodig (2 behandelingen per week) in kuurverband. Het effect van de behandelingen werkt nog maanden door. Daarna is een onderhoudsbehandeling per drie maanden voldoende voor een blijvend en mooi resultaat.

• Bindweefsel & Cupping

Cellulite is een zeer vervelende huidaandoening waar maar liefst 80% van de vrouwen mee te maken krijgt. Bindweefselmassage in combinatie met cupping kan een groot verschil maken in het verminderen van cellulite. Bindweefselmassage wordt, zoals de naam al zegt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen (het onderhuidse bindweefsel) ten behoeve van duidelijk zichtbare huidverbetering en verstrakking van de huid. Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op de verjonging van de huidstructuur en reduceert blokkades. Door bindweefselmassage toe te passen verstevigt de huid enorm.
De ultieme combinatie behandeling in de strijd tegen cellulite is het toepassen van bindweefselmassages en de cupping techniek. Bindweefselmassage werkt in de diepere lagen van de huid waarbij cupping vooral de oppervlakte mooi strak trekt door de zuigkracht. Daarnaast helpt cupping bij het losmaken van de onderhuidse verklevingen Bindweefselmassages kunnen wat pijnlijk zijn maar het je hebt doorgaans na een serie van 10 behandelingen al prachtig resultaat. Na een kuur waarbij je bij voorkeur 2 keer per week voor een behandeling komt kun je het resultaat met een maandelijkse behandeling bijhouden.

We hopen je zo iets meer inzicht te hebben gegeven in onze behandelingen.
Laat je adviseren door onze specialist en afhankelijk van de indicatie, jouw wensen en het budget vinden we samen het beste behandelplan om aan jouw summer body te werken.