Cellulite behandelen

Behoor jij tot de ruim 80% van vrouwen die cellulite heeft? Cellulite is een vervelende aandoening waar veel vrouwen mee te maken krijgen. Cellulite wordt veroorzaakt door een verstikte bloedsomloop, hierdoor ontstaan oneffenheden op de huid, ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Hoewel de oneffenheden in principe niet schadelijk zijn voor de gezondheid vinden veel vrouwen het niet mooi. Gelukkig is er een manier om cellulite te behandelen!

Cellulite of cellulitis?

Cellulite word vaak verward met cellulitis. Celllulitis is een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel. Ontstekingen bij cellulitis zorgt voor roodheid, zwelling, pijn en soms zelfs koorts. Cellulite daarentegen is een volkomen onschuldige aandoening waarbij onderhuids vet zorgt voor kuiltjes en bobbeltjes op benen, billen en bovenarmen.

Hoe ontstaat cellulite op benen, billen of buik?

Vlak onder de huid zitten vetcellen. Vetcellen slaan al het vet dat ze kunnen opnemen uit het bloed op en worden steeds maar groter en groter. Benen, billen en buik zijn bij vrouwen de plaatsen waar vet gemakkelijk wordt opgeslagen. Vetcellen liggen in een klompje bij elkaar omgeven door schotjes bindweefsel. Als de vetcellen toenemen puilen deze klompjes enigszins uit, terwijl andere delen van de huid door bindweefselstrengen niet kunnen uitzetten. Daar ontstaat dan een deukje of putje met als gevolg een hobbelige huid met deukjes (het welbekende sinaasappelhuid effect).

Oorzaken cellulite

Teveel eten en te weinig lichaamsbeweging met als gevolg overgwicht is een oorzaak. Het ouder worden van de huid waarbij de elasticiteit van de huid verloren gaat speelt een rol. Maar dit zijn niet de enige oorzaken. Cellulite kan ook voorkomen bij jongeren en slanke vrouwen. Vetcellen die uitzetten lijken toch de belangrijkste verklaring te zijn in het ontstaan van cellulite. Dit kan ook gebeuren zonder dat er sprake is van overgewicht. Als mogelijke factor wordt een veranderende hormoonhuishouding die optreedt tijdens de pubertijd, zwangerschap en de overgang genoemd. Maar ook erfelijke factoren en roken kunnen een oorzaak zijn van cellulite.

Cellulite behandelen met Shockwave

Cellulite is heel goed te behandelen met Shockwavetherapie. Met deze behandeling bereik je een structurele en zichtbare veranderingen in zowel de bovenste huidlagen als de dieper gelegen vetlaag. De stofwisseling van de huid wordt hierdoor verhoogd en de afgifte van de vloeibare inhoud van vetcellen bevorderd. De huid trekt ook het collageen samen en de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Het resultaat is een snel zichtbaar effect dat in de weken na de behandeling doorwerkt. De huid wordt strakker, gladder en steviger.

Meer informatie over Shockwavetherapie
Shockwave Cellulite behandeling

Een strakkere, gladdere en stevigere huid door Shockwavetherapie.

Tarieven shockwavetherapie

Losse behandeling
Shockwave cellulite I (8 behandelingen) 455,00
Shockwave cellulite II (10 behandelingen) 585,00
Shockwave cellulite III (12 behandelingen) 699,00

Alle genoemde prijzen zijn prijspeil 2022 en inclusief btw.

Ja, ik heb interesse in de shockwavetherapie

Maak hieronder je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag.

Plan je afspraak online in onze agenda
Wil je liever eerst contact?
Vul dan onderstaand formulier in of bel 079 360 67 42.

Wij respecteren jouw privacy.

Ontdek hoe eenvoudig het verzorgen van een mooie en gezonde huid kan zijn!

Ontvang elke maand de beste huidverzorgingstips en meer eenvoudig via de e-mail...
Ja, inspireer mij!