Lukt het maar niet om naast het sporten en gezond eten van dat laatste vetrolletje af te komen. Bij Medical Cosmetics pakken we lokaal vet aan door middel van bevriezing! Nieuwsgierig naar de behandeling van cryolipolyse? De huidtherapeut Jennifer Mos legt in 6 stappen uit hoe het werkt.

1. Wat is Cryolipolyse?
Cryolipolyse met de Z-Lipo is een techniek waarbij doelgericht plaatselijke vetcellen in enkele minuten gekoeld worden bij een temperatuur van -10°C. Door de kou kristalliseren de vetcellen, met als resultaat dat ze afsterven en op een natuurlijke manier het lichaam verlaten.

2. Hoe werkt cryolipolyse met de Z-Lipo?
Tijdens de cryolipolyse behandeling koelt de Z-Lipo met een speciale applicator de vetcellen precies daar waar je de vetrol het liefst ziet verdwijnen. De Z-Wave (shockwave therapie) zal er achteraf voor zorgen dat de afgestorven cellen sneller verwijderd worden voor een optimaal resultaat. Het is een geleidelijk proces waarbij de vetcellen beetje bij beetje verdwijnen. Met het langzaam verdwijnen van de vetcellen vermindert ook de vetlaag geleidelijk na 2 tot 4 maanden.

3. Welke zones kan ik laten behandelen?
Met de Z-Lipo technologie kan je overtollige vetcellen laten behandelen op uw: dijen, heupen, billen, benen, buik, love handles, bovenarmen, rug en borsten (mannen).

4. Voor wie is cryolipolyse geschikt?
Cryolipolyse is uitermate geschikt voor het behandelen van overtollig vetweefsels (vetpockets) en het corrigeren van het figuur, het is echter geen manier om af te vallen.
Het is daarom geschikt voor mensen die reeds aan het afvallen zijn of al op een gezond gewicht zitten, maar één of meerdere plekken met wat hardnekkig vet hebben.

5. Is het resultaat blijvend?
De bevriezing van de vetcellen is definitief. De verwachting is dat de resultaten van de behandeling even lang behouden blijven als bij een methode als liposuctie. Voor een lange termijn resultaat is het wel belangrijk om op gewicht te blijven. Stoppen met sporten, minder bewegen en een ander (ongezond) voedingspatroon kunnen jouw figuur weer veranderen natuurlijk.

6. Wanneer kan de cryolipolyse niet toegepast worden?
Als jouw BMI (Body Mass Index) boven de 30 is, wordt een cryolipolyse behandeling niet geadviseerd. Ook als er problemen of aandoeningen aan de lever of de nieren zijn, is de behandeling voor jou niet geschikt. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek met de huidtherapeut worden eventuele medische aandoeningen besproken. Aan de hand van die uitkomst wordt bekeken of je in aanmerking komt voor de behandeling.