Vorige week heeft mijn lieve collega Cindy mij behandeld met mijn favoriete peeling: de Easy TCA Classic peel van Skin Tech.
De TCA peeling is een veel uitgevoerde behandeling bij ons in de kliniek voor o.a. pigmentvlekken, fijne lijntjes, grote poriën, huidveroudering, zonneschade, grauwe huid (rokershuid) en de acne (gevoelige) huid.
Omdat er nog veel verwarring en onbekendheid bestaat over de werking maar ook over de herstelperiode en het resultaat van de TCA peeling, ga ik jullie aankomende week meenemen van dag tot dag.

TCA Peeling ervaring

Eerst zal ik jullie uitleggen waarom deze peeling nou mijn favoriet is en hoe de behandeling verloopt.
Om te beginnen zijn de Easy TCA peelings van Skin Tech één van de meeste veilige TCA peelings die er zijn en kunnen toegepast worden op alle huidtypen.
Ik zal heel eerlijk zijn het is geen ontspannen behandeling waarbij je meteen weer stralend bij ons de praktijk uitloopt.
We beginnen met het reinigen van de huid, nadat we de huid gereinigd hebben gaan we de Easy TCA-peeling in een aantal lagen op de huid aanbrengen totdat de gewenste diepte is bereikt. Dit zet een ontstekingsproces in beweging dat je huid rood en branderig maakt.

(TIP) We hebben daarin dan ook een optie om te kiezen voor de Easy TCA Pain Control-peeling deze peeling bevat een pijnstillend ingrediënt, wat de behandeling een stuk prettiger maakt.

Na de peeling wordt het ‘post peel mask’ aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces afremt, waardoor de roodheid en hitte uit de huid trekt. Binnen enkele minuten wordt je huid weer rustig en pijnvrij. Deze crème laat je de rest van de dag zitten; je wast je gezicht die dag niet meer. De volgende ochtend mag je rustig beginnen je gezicht te reinigen.

Hierbij mijn ervaring van dag tot dag:

Dag van de behandeling, de huid is nog zichtbaar rood en voelt licht nog wat warm aan.

De dag na de peeling voelt de huid droog aan en het pigment wordt donkerder. Op dag 2 voelt de huid strak en droog aan. Het pigment is ook duidelijk zichtbaar.

Op dag 3 & 4 begint de vervelling, eerst rondom je mond en vandaaruit verder. Op dag 3 & 4 pigmentvlekken verdwijnen/verminderen door de vervelling. Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Op dag 5 & 6 zijn er meestal nog wat resterende velletjes in de haargrens te zien. De nieuwe huid is zichtbaar verbeterd en straalt.