De winter staat weer voor de deur. We hebben de herfststormen alweer achter de rug en het begint steeds kouder te worden. Voor de één heerlijke tijd, voor de ander een periode wat zo snel mogelijk weer voorbij moet zijn.

Maar in ieder geval hebben we allemaal te maken met een droge huid in de winterperiode, want door de grote temperatuurverschillen, maar vooral ook door die extreem droge lucht heeft je huid het moeilijk. Weet je je geen raad meer? Lees dan even de onderstaande tips door…

Dé 10 winterhuidtips

1. (Te) hete douche? No, thanks! Het te heet douchen of badderen doet meer slecht dan goed. Oke, je wordt er wel warm van en aangezien een lauw bad in dit weer niet heel erg aantrekkelijk is, adviseer ik niet al te vaak en niet al te lang te badderen.
2. SMEREN SMEREN SMEREN
Je huid smeekt met dit weer om hydratatie. Leg een flinke beschermlaag aan die je huid verzorgt en verstevigt. Vooral in dit seizoen heeft je huid vettere en voedende crèmes nodig. Kies voor een crème die vitamine A bevat. Ohja, en vergeet je handen ook niet in te smeren.
3. Reinig in deze winterperiode alleen met een ongeparfumeerd product waar olie aan toegevoegd is. Je kunt als je last hebt van een droge huid ’s morgens ook gerust het reinigen met een cleanser overslaan.
4. Haal de dode huidcellen weg met een exfoliant als glycolzuur of salicylzuur. Salicylzuur is wat milder maar glycolzuur is wat beter in staat vocht vast te houden. Hierdoor verdwijnen niet alleen de schilfers maar kunnen hydraterende stoffen in cosmetica ook beter hun werk doen
5. Breng na het douchen gelijk een vette crème aan. Droog je na het douchen licht af en breng daarna gelijk een vette crème aan. De crème houdt het water in de huid vast, waardoor deze soepel en zacht blijft.
6. Drink zeker 1,5 liter water per dag. In de vochtherstellende producten zitten werkstoffen die het vocht in de huid beter vasthouden, maar dan moet er natuurlijk wel vocht zitten om het vast te houden.
7. Schurende kleding kan ook een geïrriteerde en droge huid veroorzaken.
8. Een zonnebrandcrème moet je eigenlijk dagelijks gebruiken, maar bij het schaatsen en sleeën helemaal! Zon/water weerkaatst 20% van de stralen; sneeuw maar liefst 80%!!!!
9. Maak de kamertemperatuur binnen niet te hoog. Door vochtverdampers te plaatsten in je huis of een bakje met water aan je centrale verwarming (bijvoorbeeld in de slaapkamer) te hangen, zorg je dat de lucht binnenshuis niet te droog wordt.
10. Ga je naar buiten, kleed je dan goed tegen de schrale koude wind met sjaal en handschoenen. Smeer wat vette crème op de wangen voor de schrale wind.

Bij Medical Cosmetics zijn wij gespecialiseerd in veel huidbehandelingen. Bij ons kun je terecht voor al je vragen en behandelingen van de huid. Wist je dat een chemische peeling ook heel goed werkt bij een droge huid? Maar ook welke huidverzorging je kan gebruiken in combinatie met jouw huidprobleem.

Wil je nog meer informatie? Maak een afspraak en zie wat wij voor jouw huid kunnen betekenen !