Heb je net een heerlijk ontspannen vakantie achter de rug, merk je toch dat je huid er dof uitziet. Hoe kan dit? En hoe zorg je weer voor een frisse uitstraling?

Na de zomer..

De zomer is weer voorbij gevlogen. De vitamine D is weer opgeladen om vol energie het najaar aan te kunnen. Helaas heeft de zomer ook een negatief effect op de huid. Onder invloed van de zon maakt de huid extra dode huidcellen aan. Deze dode huidcellen zorgen ervoor dat je mooie zomerse teint na terugkomst van vakantie snel vaal en dof wordt. Ook kan je huid vlekkerig, droog en zelfs wat ruw aanvoelen. Pigmentvlekjes, pukkeltjes en fijne rimpeltjes zijn helaas een minder mooie herinnering aan je vakantie. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig wel wat aan te doen is om die veroudering weer te laten stralen en de huid haar stevigheid en elasticiteit terug te geven. Het middel bij uitstek hiervoor is een skinbooster.

Geef je huid een oppepper met Skinboosters!

Skinbooster is een behandeling met natuurlijk hyaluronzuur aangevuld met actieve en voedende ingrediënten zoals anti-oxidanten, vitaminen, mineralen, peptides en aminozuren die de huid repareren, voeden, opvullen en stimuleren. De stoffen worden door middel van de micro needling in de huid gebracht.

Skinboosters zijn geschikt als je je huid een boost wilt geven en wilt laten stralen. Je huid wordt gehydrateerd en de conditie van de huid wordt verbeterd. Een skinboosters is dan ook geschikt voor elke huidtype. Wanneer je last hebt van fijne lijntjes en je je huid een mooie glow wilt geven, is een skinbooster behandeling perfect. Je huid krijgt na de behandeling meer stevigheid, is elastischer, je poriën worden kleiner en straalt prachtig!

Tips voor thuis

Hoe kan je er thuis voor zorgen dat je huid er na je vakantie weer fris uit gaat zien? Met de volgende tips kom je al een heel eind.

• Gebruik zonnebrandcrème, óók na je vakantie.  Blijf je huid dus gewoon dagelijks beschermen met een laag Suncare SPF 15 of SPF 30.
• Een exfoliant op basis van salicylzuur of glycolzuur zorgt ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten en stimuleren uiteindelijk de gezonde celdeling. Hierdoor zal je huid een frisse en egale uitstraling krijgen.
• Een goede moisturizer bestaat uit effectieve concentraties werkzame stoffen zoals vitamine C, vitamine E en niacinamide. Deze stoffen zijn echte mooimakers  en zorgen voor een gezonde huidbarrièrefunctie.
• Als je merkt dat de exfoliant die je dagelijks gebruikt niet voldoende doet, zal een peeling met hogere concentraties salicylzuur of glycolzuur, de huid kunnen opfrissen. Laat een peeling altijd uitvoeren door een huidtherapeut!