Steeds meer mannen kopen gezichtsverzorgende producten voor zichzelf of stelen wel eens wat van hun partner. Maar is dit wel nodig? Verschilt de mannenhuid van die van de vrouw? En waar moet je als man op letten? In dit artikel lees je er alles over gezichtsverzorging voor mannen.

Zijn er verschillen tussen de huid van een man en die van een vrouw?

Het grootste verschil tussen de mannen- en vrouwenhuid, is dat de mannenhuid wat dikker is. Daarnaast hebben mannen ook vaak meerdere en grovere poriën dan vrouwen. Het mannelijke hormoon testosteron verhoogt de talgproductie, hierdoor hebben mannen vaak een vettere huid dan vrouwen.

Zijn er verschillen in de huidverzorging van man of vrouw?

Ondanks de verschillen, is het de vraag of de mannen- en vrouwenhuid anders moet worden verzorgd. De meeste mannenproducten verschillen qua samenstelling vaak ook helemaal niet zo heel veel van vrouwenproducten – de geur en verpakking uiteraard daargelaten.

Wel is het uiteraard heel belangrijk om te kijken waar de huid behoefte aan heeft. Zo kan een wat droge huid baat hebben bij een wat vettere crème. En ook persoonlijke voorkeur speelt hierbij een grote rol. De één wil liever de mannenhuid verzorgen met een product met een frisse geltextuur, en de ander een volle, romige crème. Maar, je voelt hem al aankomen: dit is niet geslachtsgebonden en geldt net zo goed voor vrouwen.

Om de mannenhuid in de basis goed te verzorgen en jou wat ideeën te geven voor een super leuk Vaderdag cadeau, hebben wij wat geschikte en algemene producten voor de mannenhuid op een rijtje gezet:

1. Om te beginnen een goede huidreiniger
Huidreiniger op basis van melkzuur: dit is een milde maar effectieve reiniger die zeer geschikt is voor zowel de gevoelige als vettere huiden. De melkzuur in deze reiniger zorgt ervoor dat de huid goed gereinigd, gehydrateerd en geëgaliseerd wordt.
De huidreiniger moet op de natte huid aangebracht worden, dit maakt hem ideaal om te gebruiken onder de douche.

2. Probeer de huid eens te exfolieren
Saliczyluur 2% : is een exfoliant en kan goed gebruikt worden als tweede stap in de dagelijkse huidverzorgingsroutine. Een exfoliant is een op basis van een (fruit)zuurtje die ervoor zorgt dat de dode huidcellen gemakkelijker loslaten en verbeterd meteen de vochtbalans in de huid. Hierdoor krijgt de snel weer een frisse uitstraling en minder last van verstopte poriën. De exfoliant mag elke dag gebruikt worden direct na het reinigen van de huid.

3. Gevolgd door een hydraterende crème
Hydraterende crème SPF 15: is een crème op basis van hoge concentratie aloë-vera, amandel- en jojobaolie en vitamine E. Het zorg voor een sterke hydratatie, vermindert het natuurlijk vochtverlies en helpt huidschade door de zon te voorkomen. Geschikt voor ieder huidtype.