Vaak krijg ik in mijn praktijk de vraag of een peeling ook uitgevoerd kan worden tijdens de zomermaanden.
Mijn antwoord hierop is ja.
Peelings worden wereldwijd uitgevoerd, óók in warme, zonnige landen. Dit laat zien dat met de juiste voorlichting en adviezen een peeling ook prima in de zomer kan worden toegepast.

Waarom is juist een peeling in de zomer nodig?
Veel mensen valt de verandering van de huidconditie direct op waardoor juist in de zomermaanden veel vraag is naar een boost voor de huid. Dit is niet vreemd als je bedenkt wat de zon met de huid doet. De straling zorgt voor een verdikking van de bovenste huidlaag en activeert de pigmentcellen om pigment aan te maken. Dit is het natuurlijke afweermechanisme van de huid om bescherming te bieden tegen de UV stralen. De verdikking van de huid en de stimulatie van pigmentcellen kan leiden tot meer verstopte poriën, pigmentvlekken, een grauwe tint en veroudering van de huid. Helaas kunnen acne klachten ook verergeren omdat de zon de talgproductie stimuleert. Voor deze cliënten is een peeling zeer aan te raden.

Skin Tech Peelings
Deze peelings zijn uitermate veilig in gebruik en kunnen ingezet worden bij bijna elke huid zoals bijvoorbeeld, hele gevoelige huiden, acne, eczeem, rimpeltjes, littekens, grove poriën, doffe huid etc. Ook zijn deze peelings uitermate geschikt voor mensen met donkere huiden omdat de peeling niet bij de pigmentcellen komt. Super veilig dus en in combinatie met een goede SPF dus ook in de zomer te ondergaan! Ook is er geen downtime, je kan gewoon werken zonder dat iemand ziet dat je een peeling hebt ondergaan.

Maar….
Wanneer we de huid gaan blootstellen aan de zon is het van groot belang de huid optimaal te beschermen met minimaal een factor 30. Niet alleen om verbranding en huidveroudering tegen te gaan, maar ook om pigmentvlekken en de kans op andere huidaandoeningen te voorkomen.

TIP !
De Easy Droxy Peel, deze peeling bestaat uit 5 verschillende zuren (AHA en BHA). De Easy Droxy Peel wordt aangeraden bij zonneschade en preventie van beschadiging van de huid door blootstelling aan UVA/UVB, oppervlakkige rimpels, dunne huid, vroegtijdige huidveroudering, rokershuid, vale huidskleur, acne, droge huid.  Na het afronden van de Easy Droxy Peel is de huid meteen zichtbaar verstrakt. Deze fruitzuurpeeling werkt als ‘cel by cel’ peeling (dus geen vervelling), waardoor er nauwelijks downtime merkbaar is. Easy Droxy frist de huid op en laat haar weer stralen.