De trend van deze zomer: cellulite cupping! Deze eeuwenoude techniek om de huid te verstevigen (zowel voor gezicht als lichaam) is een hot topic in beauty land. Bij Medical Cosmetics zijn een aantal behandelingen inmiddels uitgebreid met cupping en we verkopen de cupjes ook voor thuis. Cupping draagt absoluut bij aan huidverbetering en wij zouden niet meer zonder willen. Cup je mee?

De Cellulite Cups stimuleren niet alleen de doorbloeding, om zo de afvalstoffen makkelijker af te voeren, maar masseren ook de verkleefde vetophopingen los. De behandeling is niet pijnloos, maar wie mooi wilt zijn… Het voordeel van de Cellulite Cups is dat je het zelf kunt doen in je eigen tijd. Je kunt met de Cellulite Cups jouw probleemzones dagelijks behandelen om cellulite zichtbaar te verminderen.

In de praktijk combineren wij diverse behandelingen zoals bindweefselmassage en Z-Wave (shockwave therapie) met cupping voor een versterkend effect. Om het resultaat van je behandeling zo lang mogelijk vast te houden en de huid verder te verbeteren adviseren wij om tussen de behandelingen in de praktijk door thuis ook te cuppen. In de praktijk of in onze webshop kun je een set aanschaffen waarin zowel de cups voor body als voor gezicht in zitten. De cups zijn van hoge kwaliteit, ze ´zuigen´ goed en ze zijn prettig in gebruik. Zowel voor body als gezicht werk je met verschillende formaten. Voor body zitten er twee cupjes in de set en voor het gezicht ook twee. De allerkleinste cup voor het gezicht is special voor rondom de ogen; dit werkt erg goed om vocht af te drijven. Wie de cupjes verkeerd gebruikt en ze bijvoorbeeld iets te lang op 1 plek zet kan een paar dagen met een cup afdruk op lichaam of gezicht zitten.

Cellulite cupping gebruikstips

  1. Breng eerst crème of olie aan op het te behandelen probleem gebied . Wij adviseren de AD Daily Care Cellutrix maar je kunt ook gewoon je eigen cremes of olie gebruiken.
  2. Knijp de cup in en plaats deze op de huid. Je merkt meteen dat de huid vacuum wordt gezogen in de cup en beweeg de cups van beneden naar boven in strakke banen of roterende bewegingen.
  3. Bij gevoeligheid kies je eerst voor een kleinere cup.
  4. Laat je uitgebreid adviseren voordat je thuis aan de slag gaat.
  5. Maak de cups altijd schoon met een desinfecterend middel of met alcohol en bewaar de cups op een droge plek.

Bij voorkeur voer je cupping 2 tot 3 keer in de week uit en combineer je dit met een behandelkuur bindweefselmassage of Z-Wave behandeling voor optimaal resultaat. De behandelingen in de praktijk werken echt op de diepere lagen van de huid terwijl cupping juist het oppervlak helpt te verbeteren en te egaliseren. Daarnaast helpt cupping om verklevingen los te maken waardoor deze weer beter weggemasseerd kunnen worden tijdens de behandelingen. Echt een aanrader dus Om je lichaam helemaal te cuppen ben je ongeveer 15-30 minuten bezig en voor het gezicht ben je ongeveer 5-10 minuten kwijt.

Cupping ervaringen na behandeling

Na cellulite cupping kun je last hebben van blauwe plekken en er kan ook spierpijn optreden. Hierna zal je merken dat je huid er strakker uit komt te zien.

Heb je vragen over cupping of wil je de cupjes aanschaffen kom dan gerust bij ons langs of bestel ze in onze webshop