MicroNeedling is bij ons in de Kliniek een hele populaire behandeling voor de huid. De behandeling wordt voor steeds meer huidaandoeningen ingezet, waaronder acne, pigmentvlekken, littekens en rimpeltjes. Wij gaan jou er meer over vertellen!

Dit is microneedling

Microneedling is een techniek waarbij piepkleine steriele naaldjes gaatjes in de huid worden gemaakt. Deze  micro-kanaaltjes  zorgen dat er een ingang wordt gemaakt voor werkzame stoffen in onze skincare producten. Op deze manier komen effectieve werkstoffen direct terecht op de juiste plaats in de huid. De werkzame stoffen uit de producten kunnen hierdoor een stuk beter worden opgenomen in de huid. Dit zorgt voor optimale huidverbetering.

Als reactie op de minuscule wondjes wordt het wondgenezingsproces van de huid vrijwel direct in gang gezet om deze wondjes te genezen. Bij dit biologische proces in de huid komt de productie van elastine en collageen op gang. Elastine is bevorderend voor de elasticiteit in de huid en collageen zorgt voor versteviging en vermindering van fijne lijntjes/rimpels. Deze twee eigenschappen hebben veel invloed op het verouderingsproces van de huid.

Zoveel behandelingen zijn nodig

Het aantal behandeling is afhankelijk van wat je wilt verbeteren. Over het algemeen adviseren we 4 tot 6 behandelingen in kuurverband en zien we je elke 4 tot 6 weken weer terug. Daarna kom je langs voor een onderhoudsbehandeling om zo het behaalde resultaat mooi bij te kunnen houden.

Zo ziet een behandeling eruit

Hoe verloopt een microneedling behandeling? we beginnen altijd met het reinigen van de huid en gaan we bepalen welk serum we als tussenstof gaan gebruiken. Dit is afhankelijk van de indicatie. Zo gebruiken we een salicylzuurtje bij een onzuivere tot acne huid of bijvoorbeeld een hyaluronserum voor een huid die wat meer gehydrateerd met worden.

Dan starten we met de microneedling, de huidtherapeut brengt eerste de tussenstof aan om daar vervolgende met roterende bewegingen de pen over het gezicht te bewegen. Dit kan aanvoelen als kleine prikjes op de huid. Ook kun je een tinteling ervaren wanneer de werkzame stoffen ui het product de huid binnenkomen.

We sluiten af met een nabehandeling crème die ervoor zorgt dat de huid weer na zo’, intensieve behandeling wat tot rust komt en dat de roodheid wat sneller doet wegtrekken.  De gehele behandeling duurt ongeveer drie kwartier.

Hebben wij met deze blog jouw interesse gewekt? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op voor een informatief intakegesprek met een van onze hbo geschoolde huidtherapeuten. U kunt alle indicaties, prijzen en overige info vinden op onze website.