Door dode huidcellen te verwijderen zorg je ervoor dat jouw huid er weer stralend uitziet. Dat kan op twee manieren: scrubben of exfoliëren. Scrubben om dode huidcellen te verwijderen kennen we allemaal. Exfoliëren met (fruit)zuren is dan wel minder bekend maar is een stuk milder en zachter voor je gezicht dan de schurende korreltjes. Een van de meest gebruikte zuren hiervoor is salicylzuur.

Wat is salicylzuur
Salicylzuur behoort net als glycolzuur tot de Beta Hydroxy Zuren (BHA’s) en komt van de boomschors van een wilgenboom.

Exfoliëren met salicylzuur
Salicylzuur heeft een exfoliërende werking op de huid, dit wil zeggen dat op een gecontroleerde manier de dode huidcellen van de huid worden verwijderd. Dit gebeurt zonder de gezonde huid te beschadigen zoals bij een scrub met korrel vaak wel het geval is.

Tegen een onzuivere huid
Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt diep in de poriën en lost daar het opgehoopte talg op. Hierdoor is het een van de beste oplossingen tegen mee-eters, vergrote poriën, gerstekorrels en puistjes.
Salicylzuur heeft een ontstekingsremmende werking en is een van de meeste gebruikte ingrediënten bij de behandeling tegen acne !

Werking
Voor het gezicht is salicylzuur werkzaam in een concentratie van 0,05% tot 2%. Hogere concentraties worden ingezet bij wratten, keratosis pilaris of psoriasis.

Hoe gebruik je salicylzuur
Gebruik de salicylzuur op een gereinigde huid en laat het product volledig intrekken (dus niet afspoelen) Het is belangrijk om het gebruik van de salicylzuur op te bouwen zodat jouw huid kan wennen en kans op irritaties te voorkomen.

– Start met de salicylzuur 2 of 3 keer per week in de avond te gebruiken.
– Kijk per week hoe jouw huid reageert en bouw het gebruik elke week met één dag op.
– Het doel is om de salicylzuur elke avond te gebruiken

Beschermen van de huid
Bij het dagelijks gebruik van salicylzuur wordt de huid dunner, dit komt doordat dagelijks de dode huidcellen van de huid worden verwijderd. Dit zorgt er voor dat de huid gevoelig wordt voor zonlicht, bescherm je huid dus extra goed met een goede zonnebrandcrème.

X: salicylzuur heeft dezelfde chemische opbouw als de pijnstiller aspirine, indien je allergisch bent voor aspirine gebruik dit product dan niet.