Meditopics – AHA Glycolzuur crème 12%

20,95

Uitverkocht

Chemische peelingcrème (pH 1,2) voor de dikkere, resistente huid met neiging tot keratose.

Inhoud: 50 ml

Uitverkocht

Beschrijving

Aanvullende productinformatie
Chemische peeling voor het minder zichtbaar maken van folliculaire hyperkeratosen, ichtyosen en andere hyperkeratosen. Ook te gebruiken als voorbehandeling op een medische peeling.
Glycolzuur doet de samenhang tussen de corneocyten verslappen en stimuleert de nieuwvorming van collageenvezels door de fibroblasten. Deze eigenschappen bewerkstelligen een versnelde afschilfering van het stratum corneum en verhogen de tonus van het steunweefsel. Toch hangt de doeltreffendheid van een oppervlakkige peeling vooral van de herhaling van deze handeling af.

De alphahydroxyzuren (A.H.A.), waartoe het glycolzuur behoort, zijn een familie van plantaardige zuren (melkzuur, wijnsteenzuur, appelzuur en druivenzuur) die over buitengewone dermatologische eigenschappen beschikken. Glycolzuur is de kleinste molecule van alle AHA’s, bijgevolg dringt ze het best in de huid door en is ze derhalve effectiever dan de andere zuren.

Gebruiksaanwijzing
Breng ‘s morgens en ‘s avonds op de aangezichtshuid aan, nadat deze perfect gereinigd is. Masseer de crème lichtjes in de huid en laat haar inwerken. Niet afspoelen.

  • Vermijd elk contact met de ogen en de slijmvliezen. Komen deze toch in aanraking met het product, spoel dan overvloedig met water.
  • Altijd een zonneproduct met een hoge beschermingsgraad gebruiken tijdens het gebruik van AHA crème, bijv. Meditopics Sunblock SPF 50.
  • Geeft de AHA crème 12% aanleiding tot irritatie of een te sterke uitdroging, schakel dan over op de AHA gel 5% of beperk u tot één applicatie per dag, namelijk ‘s avonds.
  • De voorbereidende behandeling op de medische peeling moet minstens 15 dagen toegepast worden. Werd er een microdermabrasie uitgevoerd, dan volstaat 4 of 5 dagen behandeling met de AHA crème 12% of AHA gel 5% of 10%.

Ingrediënten
Aqua, glycolic acid, cetearyl alcohol, sodium cetearyl sulfate, brassica oleifera, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, propylen glycol.


De producten van Meditopics zijn specifiek gemaakt voor de overgevoelige, droge, acné en ouder wordende huid. De producten zijn ontwikkelt door huidtherapeuten, cosmetologen en dermatologen. De producten bestaan uit de juiste percentages werkzame stoffen die wetenschappelijk bewezen zijn. De producten zijn ongeparfumeerd om onaangename huidreacties te voorkomen. Tevens zijn de producten hypoallergeen.

Titel

Ga naar de bovenkant