Ga jij dit jaar nog op wintersport? Verse sneeuw en een lekker zonnetje zijn de beste ingrediënten voor een heerlijke wintersportvakantie. Vergeet dan niet je huid extra goed te verzorgen, je wilt geen droge, schilferige en rode huid tijdens de vakantie. Lees dan snel de volgende tips hoe je je huid het beste kunt verzorgen tijdens de wintersport.

Extra smeren als het koud en droog is
Een belangrijk onderdeel van een winterse huidverzorging is het hydrateren van je huid. In de winter hebben we namelijk snel een droge huid, dus overdadig smeren met een goede, hydraterende crème is ontzettend belangrijk. Vooral omdat je ook steeds van een koude omgeving (de skipiste) naar een warme (je appartement of de skihut) gaat. Kies geen gezichtscrème op waterbasis. Deze kan namelijk bevriezen op je huid!

Zonbescherming is een must in de bergen
Zonbescherming is een absolute must als je naar de sneeuw gaat. Om verschillende redenen. De hoeveelheid uv-straling is in de bergen een stuk hoger dan op ‘zeeniveau’. De lucht is vaak schoner, waardoor de zonkracht groter zal zijn – ook als de zon zich niet laat zien. Sneeuw zorgt er bovendien voor dat ruim tachtig procent van de straling wordt weerkaatst.

Gebruik een zonnebrand die speciaal ontwikkeld is voor de wintersport. Die verschilt namelijk van de zomervariant. De zonnebrandcrèmes die je in de zomer gebruikt zijn vaak op waterbasis. In de kou kunnen ze bevriezen op je huid. Een wintersportcrème is vetter. De vetten zorgen ervoor dat bevriezing onmogelijk is en dat het goed smeerbaar blijft bij lage temperaturen. Zo blijf je tijdens een afdaling of op het terras extra goed beschermd. Bijkomend voordeel, deze crèmes zorgen er ook voor dat je huid niet uitdroogt. En dat gebeurt al snel als het koud is.

Vergeet je lippen niet in te smeren
Heb je je gezicht goed beschermd tegen de kou en zon? Vergeet ook je lippen niet mee te nemen met wat zonnebrandcrème. Gebruik een voedende lippenbalsem met een hoge beschermingsfactor meerdere malen per dag. Dit beschermt jouw lippen tegen kou en UV-straling tijdens de wintersport en koudere winterperiode.