Acne

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen bij jongeren. Zodra jongens en meisjes in de pubertijd komen kunnen ze last krijgen van verstopte poriën. Door de huid tweemaal daags goed te reinigen kan een grote groep jongeren hun acne onder controle houden. Helaas geldt dit niet voor iedereen en kan overmatig acne leiden een gezicht vol puistjes en diepe ontstekingen. Acne kan ook op latere leeftijd beginnen en zeer hinderlijk zijn.

Oorzaken acne

Er spelen verschillende factoren een rol bij het ontstaan van acne. De meest voorkomende oorzaak is de hormonale veranderingen die tijdens de puberteit zorgt voor de nodige veranderingen in de huid. Talgklieren worden groter in het gezicht, op de borst en op de rug en produceren meer huidsmeer en/of talg. De talgklier raakt dan verstopt en kan van binnen gaan scheuren. Bacteriën kunnen er dan bij en rode pijnlijke ontstekingen veroorzaken.
Andere oorzaken die een rol kunnen spelen bij het ontstaan of verergeren van acne zijn stress, druk en/of wrijving van de huid, geneesmiddelen, genetische factoren, overmatig krabben en het uitknijpen van de puistjes. Ook afsluitende cosmetica kan acne teweeg brengen.

Soorten acne

Er zijn verschillende vormen van acne. Van verstopte poriën (mee-eters en comedonen) die veroorzaakt worden door vuil en te veel talg, tot puistjes en diepe ontstekingen die veroorzaakt worden door bacteriën. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

De gewone acne die in de puberteit veel voorkomt noemen we Acne Vulgaris. De Acne Tarda is de acne die ontstaat op latere leeftijd. Acne die gepaard gaat met grote onderhuidse ontstekingen die ontsierende littekens achterlaten is de meest heftige, namelijk de Acne Conglobata.

Behandeling acne

Door middel van acnetherapie is de acne goed te behandelen en onder controle te houden.

Behandeling littekens van acne

Littekens kunnen na elke vorm van acne overblijven. Zodra de acne wegtrekt kunnen er rode verkleuringen en dieper gelegen putjes achterblijven in de huid. Littekens kunnen in de loop van de jaren wel iets vervagen, maar verdwijnen zullen ze nooit helemaal. Medical Cosmetics kan littekens op verschillende manieren goed behandelen. Micro-needling of medische peelings kunnen worden ingezet, geheel afhankelijk van de soort en grootte van het littekenweefsel.

» Klik hier voor meer informatie over het verwijderen van littekenweefsel.

Vergoeding zorgverzekeraar

De behandeling van acné in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering. Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Als huidtherapeut zijn wij direct toegankelijk, maar in sommige gevallen is er een extra verwijsbrief van jouw huisarts nodig.

Acnetherapie bestaat o.a. uit dieptereiniging, medische peelings, micro needlingAcnetherapie bestaat o.a. uit dieptereiniging, medische peelings, micro needling

Acnétherapie wordt altijd afgestemd op de mate van jouw acné, jouw huidconditie en jouw persoonlijke wensen.

Meer informatie over acnetherapie
Acne voorAcne na
Acne voorAcne na
Acne voorAcne na

Tarieven behandelen acne

Losse behandeling
Dieptereiniging 65,00
Dieptereiniging + fruitzuurpeeling 85,00
Micro-needling Losse behandeling
Klein oppervlakte 85,00
Groot oppervlakte (gehele gelaat) 125,00
Kuur van 5 behandelingen groot oppervlakte 549,00

Alle genoemde prijzen zijn prijspeil 2023 en inclusief btw.

Ja, ik heb interesse in het behandelen van acne

Maak hieronder je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag.

Plan je afspraak online in onze agenda
Wil je liever eerst contact?
Vul dan onderstaand formulier in of bel 079 360 67 42.

Wij respecteren jouw privacy.

Ontdek hoe eenvoudig het verzorgen van een mooie en gezonde huid kan zijn!

Ontvang elke maand de beste huidverzorgingstips en meer eenvoudig via de e-mail...
Ja, inspireer mij!