Medische peeling

Bij een medische peeling wordt er een stof op de huid aangebracht dat de huid exfolieert. Op deze manier kunnen rimpels en onregelmatigheden van de huid verzacht worden. Het doel van de peeling is het verwijderen van oppervlakkige huidlagen, dit zorgt voor een egalisatie van de huid en kan zelfs pigmentvlekken laten verdwijnen.

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten medische peelings?

Er zijn verschillende stoffen die gebruikt worden om de huid te exfoliëren. De meeste gebruikte ingrediënten zijn; alphahydroxyzuren (AHA’s zoals glycolzuur), betahydroxyzuur (salicylzuur, ook wel BHA), trichloorazijnzuuranhydride (TCA) of fenol. De chemische peelings worden ingedeeld op basis van de concentratie van de exfoliërende bestanddelen en de diepte waarop ze in de huid kunnen doordringen. We kunnen hierin onderscheid maken in oppervlakkige, matig diepe en diepe peelings. Oppervlakkige peelings met AHA en BHA geven beduidend minder resultaat dan de diepere peelings met TCA of fenol. Hoe dieper de peeling, hoe indrukwekkender het resultaat. Toch kun je ook van oppervlakkige peelings verwachten dat fijne lijntjes en verkleuringen minder zichtbaar worden, de huidstructuur en de aanmaak van collageen verbetert, mee-eters verdwijnen en dat er tijdelijk minder talg wordt aangemaakt.

Peelings van Skin Tech

Bij Medical Cosmetics werken we enkel met de medische peelings van Skin Tech, dit omdat de kans op complicaties en ongewenste resultaten veel kleiner, de behandeling comfortabeler, en de downtime korter is dan bij andere peelings.

Easy droxy peel (Zomerpeeling)

Deze unieke zomerpeeling bestaat uit een combinatie van diverse zuren (glycol- en salicylzuren) en is een goede aanvulling op bijna alle behandelingen en heeft nauwelijks downtime. De peeling bevat een neutralizer welke van kleur verandert wanneer de peeling volledig geneutraliseerd is, waardoor de behandelaar meer controle heeft. De peeling bestaat uit een dikke gel welke prettig aan te brengen is.

De Easy Droxy Versicolor Peel is een zeer uitgebalanceerde fruitzuurpeeling samengesteld uit verschillende AHA’s (glycolzuur, citroenzuur, melkzuur, kojiczuur en salicylzuur) die werkt op de epidermis en geschikt is als onderhoudsbehandeling bij verschillende indicaties. Deze peeling heeft een gepatenteerde technologie en is goed te verdragen. De Easy Droxy Versicolor Peel geeft een goede opfrisbeurt van de huid en kan naast een onderhoudsbehandeling ook goed worden ingezet voor een feestje of bruiloft. Deze peeling bevat een innoverende neutralisatie-emulsie, die tijdens het neutralisatieproces op de huid van kleur verandert. Dit maakt een visuele controle mogelijk en zorgt dus voor een hogere efficiëntie van de peeling. De hersteltijd is kort, geeft enkel wat roodheid, maximaal 24 uur. De huid oogt na de peeling frisser en de structuur van de huid verbetert.

De Easy Droxy Versicolor Peel wordt aangeraden bij zonneschade en preventie van beschadiging van de huid door blootstelling aan UVA/UVB, oppervlakkige rimpels, dunne huid, vroegtijdige huidveroudering, rokershuid, vale huidskleur, acne, droge huid. Advies behandeling 3-6 x herhalen met een week tussenpose.

Easy TCA Classic

De Easy TCA® chemische peeling kan ingezet worden voor veel verschillende indicaties. De peeling is zo ontwikkeld dat de bekende risico’s van een TCA peeling tot een minimum beperkt zijn. De resultaten zijn daardoor gelijkmatig en voorspelbaar. Door het aanbrengen van het post-peel-masker verdwijnt meteen het prikkende gevoel van de peeling hetgeen voor de cliënt comfortabel is. Er is één basisprotocol dat voor meerdere indicaties inzetbaar is. In aanvulling hierop worden er verschillende ondersteunende actieve crèmes ingezet, afgestemd op een specifieke indicatie (o.a. pigmentproblemen, atrofie van de huid, acne, zonneschade).

De EASY TCA® is geheel samengesteld om gecontroleerd een TCA peeling te kunnen uitvoeren. De peeling wordt in meerdere lagen en tijdens meerdere sessies aangebracht, daardoor zal er een gelijkmatig en voorspelbaar resultaat verkregen worden. De TCA wordt gemengd met een base solution. Deze oplossing draagt er toe bij dat de actieve componenten de huid gelijkmatig en beter penetreren, het reduceert de kans op bijwerkingen en zorgt ervoor dat de peeling op ieder huidtype uitgevoerd kan worden, zonder voorbewerking van de huid. Het post-peel-masker remt de post-peel ontstekingsreacties nagenoeg meteen waardoor de cliënt geen brandend gevoel ervaart en de kans op complicaties wordt verminderd.

Easy TCA Classic is geschikt voor de behandeling van pigment- en ouderdomsvlekken, (verkleuring) melasma en acné, verjongen van handen, behandeling van littekens en striemen, huidveroudering, sterke UV-schade, kleine levervlekken (ook wel ouderdomsvlekken genoemd), droge huid, melasma-chloasma-PIH en huidproblemen bij tieners. Advies behandeling 1-3 sessies met minimaal 8 dagen tussenpozen.

Easy TCA Pain Control

De Easy TCA® Pain Control is een innovatieve TCA medische peeling met een pijnstillende werking.

Acnetherapie bestaat o.a. uit dieptereiniging, medische peelings, micro needlingAcnetherapie bestaat o.a. uit dieptereiniging, medische peelings, micro needling

De huid zal herstellen en in een betere conditie zijn dan voor de medische peeling

Tarieven medische peeling

Medische Peeling Losse behandeling Pakket van 4 behandelingen
Easy Droxy peel 130,00 400,00
TCA Classic (inlc. 3 Skin Tech behandel producten) 350,00 675,00
TCA Pain Control (incl. 3 Skin Tech behandel producten) 370,00 775,00

Alle genoemde prijzen zijn prijspeil 2023 en inclusief btw.

Ja, ik heb interesse in een medische peeling

Maak hieronder je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag.

Wij respecteren jouw privacy.

Ontdek hoe eenvoudig het verzorgen van een mooie en gezonde huid kan zijn!

Ontvang elke maand de beste huidverzorgingstips en meer eenvoudig via de e-mail...
Ja, inspireer mij!