Melasma | zwangerschapsmasker

Heb je last van lichte tot donkere vlekken in je gezicht, soms symmetrisch en vaak grillig van vorm? Zitten de vlekken vooral op het voorhoofd, de wangen, slapen, rond ogen of op de bovenlip? Dan is de kans aanwezig dat je last hebt van Melasma ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Het komt vooral voor bij vrouwen met een gepigmenteerde huid. Maar ook vrouwen met een hele lichte huid of mannen kunnen hier last van hebben. Het is zelfs mogelijk dat de pigmentvlekken op de ene plaats verdwijnen en op een andere plaats weer tevoorschijn komen.

Oorzaken melasma

Ondanks dat het vaak zwangerschapsmasker wordt genoemd, ontstaat dit zeker niet alleen in deze periode. Je kunt er last hebben omdat het bij je in de familie voor komt, door veelvuldig en onbeschermd zonnebaden, door hormonale schommelingen (zoals zwangerschap en de anticonceptiepil) of door bepaalde medicatie. Wat veel mensen niet weten is dat het ook uitgelokt kan worden door stress, hitte en daglicht.

Behandeling melasma

Melasma is een pigmentaandoening in het gezicht en is anders dan bijvoorbeeld ouderdomspigment of sproeten en betreft vaak een groter gebied. Het ziet er niet alleen grillig uit, zo gedraagt het zich ook. Het chronische karakter heeft vaak een grote impact op het algemeen dagelijks leven.

Melasma is niet zomaar een pigmentvlek die je “even” weg kan laseren. Daarbij maakt het zeker verschil of er sprake is van een oppervlakkig Melasma (epidermaal), een diepe (dermaal) of een combinatie hiervan. Om het veilig en effectief te behandelen heb je veel ervaring en kennis nodig. Zeker Melasma, vraagt om een specifiek en persoonlijk afgestemd behandelplan.

Een behandeling is gericht op pigmentatie voorkomen, remmen van pigmentatie, verwijderen van pigmentatie en camoufleren van pigmentatie. De juiste adviezen zijn van cruciaal belang om mooie resultaten te behouden. De populairste pigmentbehandelingen zijn momenteel laser/ipl, de gefractioneerde eMatrix. De nieuwste methode om melasma te behandelen is de wetenschappelijk onderbouwde medische peeling en productlijn van  van Benebellum.

Wat je zelf nog kunt doen?

Let altijd goed op met zon en wees bedacht op triggers die de pigmentvlekken bij je kunnen verergeren. Onmisbare producten bij de Melasma behandeling zijn een pigmentbeschermende huidcrème met hoge zonbeschermingsfactor (Benebellum, FULGORA 50) en een huidversterkend serum met minimaal 5% vitamine C als antioxidant (Benebellum,LUMINA VIT-C 18%).

BENEBELLUM (ofwel 'goede oorlog') is een wetenschappelijk onderbouwde productlijn die bestaat uit SkinTech®-peelings, serums, dag- en nachtcrèmes.

Een behandelplan met Benebellum gaat de strijd met pigmentvlekken zoals melasma aan.

Tarieven

Benebellum Losse behandeling Pakket van 2 behandelingen
lumpeel (inlc. 3 Benebellum behandel producten) 350,00 675,00
Lumpeel Cosmo (incl. 3 Benebellum behandel producten) 350,00 675,00

Alle genoemde prijzen zijn prijspeil 2023 en inclusief btw.

Ja, ik heb interesse in een Benebellum behandeling

Maak hieronder je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag.

Wij respecteren jouw privacy.

Ontdek hoe eenvoudig het verzorgen van een mooie en gezonde huid kan zijn!

Ontvang elke maand de beste huidverzorgingstips en meer eenvoudig via de e-mail...
Ja, inspireer mij!