Benebellum | Melasma

Een wetenschappelijk onderbouwde productportfolio voor behandeling van hyperpigmentatie en melasma, gebaseerd op vier ‘key ingredients’: tranexaminezuur, hexylresorcinol, vitamines A, C, E en bluelight-filter. Deze revolutionaire nieuwe portfolio bestaat uit producten voor de behandelaar (professional) en producten voor thuisgebruik (cosmetics) die samen de strijd aangaan tegen hyperpigmentatie en tot een zichtbare huidverbetering leiden.

Hyperpigmentatie en melasma

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie is een overmatige activiteit van de melanocyten (de pigmentvormende cellen). Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: niet alleen krijgen melanocyten signalen om grote hoeveelheden melanine aan te gaan maken, het kan ook veroorzaakt worden door afbraak van collageen, afwijkingen in de huidbarrière, oxidatieve stress en/of lichtactivatie (niet alleen uva en uvb, maar ook en vooral HEV (High Energy Visible)-licht, het zogenaamde ‘blue light’ dat wordt afgegeven door beeldschermen).

4 key ingredients

Jarenlang onderzoek naar de oorzaak en behandeling van hyperpigmentatie en melasma heeft de effectiviteit aangetond van deze 4 ‘key ingredients’:

  • Tranexaminezuur is een aminozuur dat een ‘lightening’ effect geeft en roodheid door vaatingroei vermindert.
  • Hexylresorcinol is een organische stof die pigmentaanmaak afremt, een ontstekings-remmende werking en een pijnstillend effect heeft.
  • Vitamines A, C en E zijn sterke antioxidanten die ontstekingsremmend werken en celvernieuwing, wondgenezing en collageenvorming stimuleren. Ook wordt pigment-aanmaak afgeremd door toepassing op de huid van hooggeconcentreerde vitamine C.
  • Bluelight-filter beschermt de huid tegen de schadelijke invloed van HEV (High Energy Visible)-licht dat bijvoorbeeld door beeldschermen wordt geproduceerd en een groot aandeel (8x meer dan uva/uvb/uvc) heeft in het ontstaan van schade aan de huid door licht.

Benebellum®-productportfolio

De Benebellum®-productlijn bestaat uit 2 behandelingen  en producten voor thuisgebruik. De combinatie van deze producten vormt een sterke tool in de strijd tegen hyperpigmentatie en kan tot zichtbare huidverbetering leiden.
De eerdergenoemde actieve ingrediënten zijn bestanddelen van de producten in de Benebellum®-lijn, waarmee de huid wordt behandeld en beschermd.

Lumpeel Cosmo:

De meest voorkomende vorm van hyperpigmentatie is de epidermale (oppervlakkige) vorm, waarbij het pigment (melanine) is verspreid over de epidermis. Bij dit type hyperpigmentatie is een oppervlakkige behandeling met een AHA-peeling (Lumpeel Cosmo) meestal al effectief.

Lumpeel:

Heb je een gemengde of dermale (diepliggende) vorm van hyperpigmentatie, dan zal een wat intensievere behandeling met een TCA-peeling (Lumpeel) gewenst zijn.

Benebellum behandelplan

Een behandelplan met Benebellum® wordt afgestemd op een aantal persoonlijke factoren, zoals welk type huid je hebt, de dikte van je huid en of het pigment oppervlakkig of diep in je huid ligt.

Producten voor thuisgebruik die deel uitmaken van dit behandelplan zijn bijvoorbeeld:

  • een Lightening Cleanser Foam (Tx Foam)
  • een hooggeconcentreerd Vitamine C-serum 18% (Lumina)
  • een beschermde dagcrème met actieve ingrediënten en SPF 30 of 50 (Fulgora 30/50)
  • een voedende nachtcrème met actieve ingrediënten (Lumina Vit A+E)

Daarnaast zal je cosmetisch behandelaar een aantal professionele behandelingen uitvoeren. Een chemische peeling en toediening van een oplossing met tranexaminezuur (door middel van microneedling) maken hier deel van uit.

Chemische peelings verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een gecontroleerde vernietiging van epidermis en/of dermis om deze te stimuleren en vernieuwing van huidcellen te bevorderen. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

Microneedling is het maken van minuscuul kleine gaatjes in de huid in combinatie met het toedienen van een oplossing van tranexaminezuur en antioxidanten. Door deze behandeling ondergaat de huid veranderingen die nodig zijn om de huid lichter te maken.

BENEBELLUM (ofwel 'goede oorlog') is een wetenschappelijk onderbouwde productlijn die bestaat uit SkinTech®-peelings, serums, dag- en nachtcrèmes.

Een behandelplan met Benebellum gaat de strijd met pigmentvlekken aan.

Tarieven

Benebellum Losse behandeling Pakket van 2 behandelingen
lumpeel (inlc. 3 Benebellum behandel producten) 350,00 675,00
Lumpeel Cosmo (incl. 3 Benebellum behandel producten) 350,00 675,00

Alle genoemde prijzen zijn prijspeil 2023 en inclusief btw.

Ja, ik heb interesse in een Benebellum behandeling

Maak hieronder je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag.

Wij respecteren jouw privacy.

Ontdek hoe eenvoudig het verzorgen van een mooie en gezonde huid kan zijn!

Ontvang elke maand de beste huidverzorgingstips en meer eenvoudig via de e-mail...
Ja, inspireer mij!