Micro-needling

Micro-needling is de nieuwste techniek op het gebied van needling. Behandeling met de Enterpen ook wel genoemd micro-needling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de opperhuid te beschadigen. De Enterpen heeft veel voordelen ten opzichte van een rollerbehandeling. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Hoe werkt micro-needling?

Met micro-needling (een vorm van Collageen Inductie Therapie) worden door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine openingen in de huid gemaakt. Diep in de huid wordt het natuurlijke herstelproces geactiveerd waarbij collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler en stralender. Medical Cosmetic maakt gebruik van twee vormen van micro-needling: cosmetische micro-needling en medische micro-needling.

Cosmetische micro-needling

Bij cosmetische micro-needling wordt een behandeldiepte gehanteerd van 0,5 mm. De herstelperiode is hier maximaal 24 uur. Cosmetische micro-needling wordt gebruikt om de volgende huidproblemen / oneffenheden te behandelen:
• fijne lijntjes
• zonbeschadigingen
• verfijning huidstructuur
• stimuleren doorbloeding
• couperose
• grauwe huid

Medische micro-needling

Medische micro-needling vindt dieper in de huid plaats. De behandeldiepte is vanaf 1,0 mm in de huid. De herstelperiode is hier dan ook langer, maximaal 72 uur na de behandeling. Medische micro-needling wordt gebruikt om de volgende huidproblemen/oneffenheden te behandelen:
• littekens (acné + traumatisch)
• pigmentvlekken
• vergrote poriën / grove huidstructuur
• striae
• contourverbetering (bv. verstrakking kaaklijn)
• verouderde huid

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn er bij een cosmetische micro-needling behandeling gemiddeld zes behandelingen nodig. De herstelperiode is maximaal 24 uur, dus de tussenpozen van de behandelingen zijn kort. De medische micro-needling behandelingen werken dieper in de huid en hebben een langere herstelperiode. Gemiddeld zijn er zes behandelingen nodig in kuurverband met een tussenperiode van vier weken.

Na een micro-needling behandeling adviseren wij om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met zonbescherming factor (SPF) 30. Om het effect van de behandeling zo lang mogelijk vast te houden, adviseren wij om dagelijks een hydraterende huidverzorging te gebruiken. De huidtherapeut zal ook huidverbeterende producten adviseren die een aanvulling vormen op de behandeling en het resultaat optimaliseren.

Meer informatie over littekens
Meer informatie over striae
Meer informatie over rimpels en houdveroudering
Het behandelen van de huid voor micro-needlingHet behandelen van de huid voor micro-needling

Diep in de huid wordt het natuurlijke herstelproces geactiveerd.

Tarieven micro-needling

Micro-needling Losse behandeling
Klein oppervlakte 85,00
Groot oppervlakte (gehele gelaat) 125,00
Kuur van 5 behandelingen groot oppervlakte 549,00

Alle genoemde prijzen zijn prijspeil 2023 en inclusief btw.

Ja, ik heb interesse in een behandeling met micro-needling

Maak hieronder je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag.

Plan je afspraak online in onze agenda
Wil je liever eerst contact?
Vul dan onderstaand formulier in of bel 079 360 67 42.

Wij respecteren jouw privacy.

Ontdek hoe eenvoudig het verzorgen van een mooie en gezonde huid kan zijn!

Ontvang elke maand de beste huidverzorgingstips en meer eenvoudig via de e-mail...
Ja, inspireer mij!