Couperose en rosacea

Van die gezellige blozende wangen. Leuk, totdat je er zelf last van krijgt. Het begint met een klein gesprongen vaatje en voor je het weet zitten beide wangen vol. Couperose komt vaak voor in het gezicht of in het decolleté waarbij talloze kleine bloedvaatjes zichtbaar zijn. Dit is natuurlijk erg vervelend, helemaal wanneer het zo duidelijk zichtbaar is.

Oorzaken couperose

Het ontstaan van couperose is niet geheel bekend. Een lange blootstelling aan UV-straling kan een risicofactor zijn voor het ontwikkelen van couperose. Diverse oorzaken kunnen deze huidaandoening verergeren, bijvoorbeeld overmatig zonnen, roken, pittig eten en overmatig alcoholgebruik. Couperose kan ook zichtbaarder worden naarmate de huid ouder wordt. Erfelijke aanleg en regelmatig bloodgesteld worden aan grote temperatuursverschillen kunnen er ook voor zorgen dat couperose de kop opsteekt.

Couperose of rosacea?

Couperose komt in het gezicht met name voor op de wangen, kin en neus. Wanneer dit gepaard gaat met pukkeltjes/puistjes, kan er sprake zijn van rosacea.

Behandeling

Couperose en rosacea kunnen goed behandeld worden door middel van de Elos IPL techniek. De huid wordt behandeld met een combinatie van licht en radiofrequente energie. Elos IPL is een veilige en effectieve manier om de couperose te behandelen zonder de omliggende huid te beschadigen. Medical Cosmetics heeft deze techniek in huis.

Vergoeding zorgverzekeraar

Een IPL behandeling voor couperose of rosacea kan vergoed worden door de zorgverzekeraars vanuit uw aanvullende verzekering. Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Als huidtherapeut zijn wij direct toegankelijk, maar in sommige gevallen is er een extra verwijsbrief van jouw huisarts nodig.

Couperose en rosacea worden behandeld met de Elos IPL techniekCouperose en rosacea worden behandeld met de Elos IPL techniek

Al na één behandeling kunnen kleine oppervlakkige vaatjes verdwenen zijn!

Couperose en rosacea worden behandeld met de Elos IPL techniekCouperose en rosacea worden behandeld met de Elos IPL techniek
Couperose en rosacea worden behandeld met de Elos IPL techniekCouperose en rosacea worden behandeld met de Elos IPL techniek

Tarieven Elos IPL techniek

Losse behandeling
Neus 55,00
Wangen 85,00
Neus en wangen 109,00
Kin 55,00
Voorhoofd 75,00
Gehele gelaat 145,00
Hals 125,00
Decolleté 125,00
FotoFacial RF gehele gelaat 159,00

Alle genoemde prijzen zijn prijspeil 2023 en inclusief btw.

Ja, ik heb interesse in Elos IPL techniek

Maak hieronder je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag.

Wij respecteren jouw privacy.

Ontdek hoe eenvoudig het verzorgen van een mooie en gezonde huid kan zijn!

Ontvang elke maand de beste huidverzorgingstips en meer eenvoudig via de e-mail...
Ja, inspireer mij!