Peelen, exfoliëren  of zelfs scrubben… allemaal termen die voorbij komen wanneer het gaat om het bewust iets dunner maken van de opperhuid. Peelen op basis van zuren wordt toegepast voor zowel medische- als cosmetische indicaties. De behandeling is populair en ik ben zelf ook een groot fan! Zoek je een behandeling die celvernieuwing stimuleert (dus ook preventief anti aging) en tegelijkertijd je huid een mooie glow geeft? Dan is de peeling je beste vriend! Er zijn verschillende soorten peelings, welke past het beste bij jou?

Wat houdt een peeling in?

Een peeling bestaat uit een hoge concentratie van één zuur of een combinatie van verschillende zuren, de meest bekende zijn glycolzuur, melkzuur of salicylzuur. De zuren zorgen ervoor dat het bovenste laagje van de huid wordt “verwijderd’, dat wil zeggen dat de dode huidcellen makkelijke van de huid loslaten. Huidoneffenheden zoals acne, acnelittekens of pigmentvlekken kunnen hierdoor minder zichtbaar worden. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt.

Wat doet een peeling bij acne?

Een peeling is heel effectief bij een onrustige huid met puistjes of bij acnelittekentjes.
De behandeling pakt namelijk meerdere factoren aan die een rol spelen bij acneklachten. Het soort peeling is afhankelijk van de vorm van acne. Gaat het om mee-eters of verstopte poriën? Zijn er veel ontstekingen op de huid? Of juist littekens als gevolg van puistjes? Aan de hand van het huidbeeld wordt een geschikte peeling gekozen.

Bj pigmentvlekken

Na de zomermaanden zijn de pigmentvlekken vaak weer volop aanwezig. Met een scrub of oppervlakkige peeling kun je dode huidcellen verwijderen om zo het pigment iets op te lichten, maar wil je die vervelende pigmentvlekken echt aanpakken dan zul je toch dieper de huid in moeten zoals bij een medische diepe peeling om zo het pigment laagje voor laagje uit de huid te verwijderen.

Bij huidveroudering

Vanaf je 30ste levensjaar krijgt de huid meer moeite om van de dode huidcellen af te komen, dit maakt de huid dof en sneller geïrriteerd. Een peeling is dan ook de perfecte oplossing om de huid een handje te helpen om zo weer een frisse uitstraling te krijgen. Met de behandeling krijg je niet alleen glans terug, je zult ook merken dat de fijne lijntjes minder worden.