Er zijn veel verschillende methoden om van ongewenste haargroei af te komen. Je kunt ongewenste haren scheren, waxen, epileren of laseren. Vooral over laseren bestaan een hoop fabels en onduidelijkheden. Vragen die veel voorkomen, zijn: “Is (laser)ontharen permanent? Kan je (laser)ontharen in de zomer ondergaan? Is het veilig? Hieronder hebben we de meest voorkomende fabels en feiten over (laser)ontharen op een rijtje gezet.

Met laserontharen kun je permanent ontharen

Feit. Met laserontharen kun je zorgen dat de haren permanent verdwijnen. Door middel van het laserlicht kun je het haarzakje dusdanig beschadigen dat het afsterft. Hierdoor kan er zich geen nieuwe haar meer ontwikkelen. Doordat de haren zich in drie verschillende groeifases bevinden, kun je niet alle haarzakjes in één behandeling permanent vernietigen. Alleen de haren die zich op dat moment in de eerste groeifase bevinden, worden doelbewust vernietigd. Gemiddeld zijn er 8-10 behandelingen nodig om de haargroei optimaal te reduceren.

IPL is net zo effectief als laserontharing

Fabel. Het is bewezen dat het ontharen door middel van laserapparatuur effectiever is dan met IPL. Gemiddeld zijn er 8-10 laserbehandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Het grootste verschil tussen IPL en laser is het type licht. De laser werkt met één kleur licht en IPL met meerdere kleuren. Met IPL zijn er gemiddeld veel meer behandelingen nodig en er is meer nagroei.

In de zomer kun je niet behandeld worden met laser

Fabel. Je kunt in de zomer ook laserontharen. De lasertechnieken blijven zich ontwikkelen, waardoor je tegenwoordig het hele jaar door behandeld kunt worden; ook in de zomer met een bruine teint. Wel is het belangrijk dat het contrast tussen de kleur van de huid en de donkere kleur van het haar nog goed zichtbaar is voor de laser.

Laserontharing is schadelijk voor de huid

Fabel. Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen. De behandelingen voor laserontharing dienen wel uitgevoerd te worden door een goed opgeleide en ervaren huidtherapeut.

Na de laser-ontharingsbehandelingen bent u 100% haarloos

Fabel. Helaas komt het zelden voor dat we de haargroei 100% kunnen reduceren. Er zullen altijd enkele haren achterblijven. Echter, zijn het vaak de hele dunne haren die het laserlicht niet meer goed kunnen absorberen. Deze haren zijn vaak zo dun dat ze niet bijzonder storend zijn. Wel adviseren wij om één keer per jaar voor een onderhoudsbehandeling een afspraak te maken voor de enkele ‘restharen’.Daarnaast kunnen er onder invloed van hormonen (testosteron) ‘slapende’ haarzakjes geactiveerd worden, waardoor er nieuwe haren kunnen ontstaan, die vervolgens weer middels laser verwijderd kunnen worden.

Wist je dat… de gehele maand oktober 2023 wij een leuke actie hebben, wanneer je start met het laserontharen van de schaamstreek, je de laser behandeling van de oksels er gratis bij krijgt!!

Plan je afspraak online of bel ons op 079 360 67 42. 

Hebben wij met deze blog jouw interesse gewekt? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op voor een informatief intakegesprek met een van onze hbo geschoolde huidtherapeuten. U kunt alle indicaties, prijzen en overige info vinden op onze website.