Fibromen (steelwratjes)

Een mooie huid is glad en ziet er gezond uit. Naarmate we ouder worden kan de huid oneffenheden gaan vertonen. Fibromen, bindweefselbultjes of steelwratjes lijken soms uit het niets tevoorschijn te komen. En het is heel normaal dat je je daaraan stoort. Dit soort kleine huidaandoeningen zijn eenvoudig te behandelen. Er is slechts één behandeling nodig om verlost bent van dat ontsierende bultje.

Oorzaken fibromen (steelwratjes)

De oorzaak van het ontwikkelen van fibromen is niet bekend. Ruwe plekjes, vlekjes of bobbeltjes kunnen ontstaan in het gezicht, maar soms ook over het hele lichaam.

Soorten fibromen

  • Fibromen (steelwratjes) | Fibromen zijn goedaardige kleine uitstulpinkjes van de huid die kunnen verschillen in grootte. Ze zijn over het algemeen huidkleurig, maar kunnen ook licht gepigmenteerd zijn. Deze steelwratjes komen voornamelijk voor in het gelaat, hals en onder de oksels.
  • Cherry angiomen (Kersenwratjes) | Cherry angiomen zijn goedaardige huidaandoeningen. Ze komen veel voor en zijn een onschuldige huidaandoening. In de puberteit kunnen deze rode zwellinkjes ontstaan, maar in de meeste gevallen ontstaan ze op middelbare leeftijd. Daarna kan het aantal angiomen toenemen. Vrijwel iedere oudere persoon kan er één of meerdere op zijn lichaam hebben.
  • Verrucae seborrhoïcae (ouderdomswratjes) | Verruca seborrhoïcae zijn goedaardige vlakke, ronde, geel tot donkerbruine huid aangroeisels en ontstaan meestal op volwassen leeftijd. Deze ouderdomswratjes komen voornamelijk voor op de romp en in het gelaat en kunnen als cosmetisch storend worden ervaren.
  • Dermatosis papulosa nigra | Dermatosis papulosa nigra zijn kleine donkerbruin tot zwart gekleurde verheven plekjes, die vooral voorkomen bij mensen met een gepigmenteerde huid. De voorkeursplaatsen voor de vlekjes zijn het gelaat en de hals.
  • Xanthelasma (cholesterolophopingen onder de ogen) | Xanthelasma is een gelige platte vetophopingen rondom de ogen. Het kan zich manifesteren zowel op het bovenste ooglid als het onderste. Het begint vaak met een klein bultje en breidt zich daarna uit tot een groter plekje net onder de huid. Xanthelasma komt vaak voor bij mensen van gemiddelde leeftijd en ouderen.

Behandeling van fibromen

Het weghalen van steelwratjes en andere soorten fibromen noemen we coagulatie. De bultjes e.d. kunnen op eenvoudige wijze weggebrandt worden met een cauteerstift. Electro cauterisatie wordt gebruikt bij verwijdering van sterk doorbloed weefsel. Het principe van electro cauterisatie berust op het wegbranden van weefsel door hoge temperatuur.

Meer informatie over coagulatie

Voor het verwijderen van een steelwratje is slechts één behandeling nodig!

Tarieven coagulatie

Steelwratjes of bindweefselbultjes Vanaf 49,00

Bovenstaande tarieven zijn prijspeil 2021 en inclusief btw.

Ja, ik heb interesse in coagulatie

Maak hieronder je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag.

Plan je afspraak online in onze agenda
Wil je liever eerst contact?
Vul dan onderstaand formulier in of bel 079 360 67 42.

Wij respecteren jouw privacy.

Ontdek hoe eenvoudig het verzorgen van een mooie en gezonde huid kan zijn!

Ontvang elke maand de beste huidverzorgingstips en meer eenvoudig via de e-mail...
Ja, inspireer mij!